Dokumentärfilmen ”Forces occultes” från 1943 som avslöjar frimureriet.

forces-occultes

”Forces occultes” (ockulta krafter) är en fransk dramatiserad dokumentär om frimureriet från 1943. Handlar om svågerpolitik, korruption och dubbelspel. Filmen regisserades av Jean Many (alias Paul Riche) som tidigare har varit medlem av Grand Orient i Frankrike i åtta år. I filmen visas hur frimureriet rekryterar, invigningsceremonier och deras hänsynslösa makt. Efter andra världskriget var över blev de personer som deltagit i skapandet av filmen förföljda som en hämndaktion att dom avslöjat frimureriet. Jean Mamy blev avrättad den 29 mars 1949, i den franska fästningen Montrouge. Även filmens manusförfattare Jean Marquès-Rivière dömdes till döden i sin frånvaro.

film_button-Se filmen här-

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close