TEMA: ALBERT PIKE, Frimurare och satanist

albert_pike1
Albert Pike föddes i Boston, den 29 december, 1809. Han var ett av sex barn till Benjamin Pike och Sarah Andrews. Redan vid ung ålder sökte Albert Pike till Harvard, men han var oförmögen att betala undervisning vid Harvard, så han började undervisa på olika skolor för att ha råd med utbildningen. Han började skriva vid ung ålder, som han fortsatte att göra under resten av sitt liv och påstods kunna läsa och skriva på 16 olika språk, även om inte detta någonsin kunnat styrkas eller bekräftas. Pike’s mest kända verk är Morals and Dogma (1871) som  beskrivits som en samling av 32 essäer som skulle ge en filosofisk innerbörd för frimurargraderna i den antika och accepterade skotska frimurarriten. Denna bok var och är en viktig del för frimurare runt om i världen. Vid amerikanska inbördeskriget tjänstgjorde Albert Pike som brigadgeneral i sydstatsarmén. Under inbördeskriget hade Pike gjort sig skyldig till krigsbrott, då han beordrat sina soldater att skalpera sina motståndare. Han undkom fängslade med hjälp av sinna frimurarbröder så som President Andrew Johnson och fick återkomma från bergen som hade varit hanns tillflyktsort under tiden.

morals_dogma(Ur Morals and Dogma sidan 321)

1867 bildade Albert Pike tillsammans med sina gamla sydstatsgeneraler en Ku Klux Klan avdelning i Nashville och år 1869 blir han Grand  Dragon, dvs högste ledare för ku klux klan i Arkansa. Albert Pike var även stormästare av den satanistiska gruppen  Order of Palladium som hade grundas i Paris 1737, Palladism hade förts till Grekland från Egypten genom Pythagoras i det femte århundradet och det var denna satanist kult som Pike infördes till den antika och accepterade skotska frimurarriten och som skulle binda ihop alla frimurargrupperna tillsammans.

Albert Pike avled 2 april, 1891 och begravdes på Oak Hill kyrkogården. Den 29 december 1944, årsdagen av hans födelse, fördes hans kropp bort från Oak Hill kyrkogården och placerades i en krypta på frimurartemplet i Washington.

kkk-albert-pike

Det uppfördes en staty av honom Washington DC och vid Invigningsceremonin 1901 deltog tusentals frimurare som tågade i en parad. Statyn har varit väldigt illa omtyckt och medborgarrättsrörelsen har demonstrerat att den skall tas bort.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s