POLISEN I UPPSALA INFILTRERAD AV FRIMURARE

”Om hot att halsen ska bli avskuren, hjärtat utrivet, tungan och inälvorna utryckta och kroppen förbränd svär frimurarbröderna varandra evig trohet,lojalitet och tystnad.”

En av Sveriges största polismyndigheter, polismyndigheten i Uppsala län. Styrs av frimurare och där tillsätter man andra frimurare som höga chefer. Det uppger en anonyma källor med insyn i Uppsalapolisens organisation. Bakgrunden är en infekterad intern strid inom Uppsalapolisen, som handlade om en hårt kritiserad rekrytering. Sverige Radio Uppland rapporterade om den massiva kritiken mot den nya chefen för Uppsalapolisens insatsstyrka.Den gamla chefen sades upp med hänvisning till en omorganisation, och uppmanades att söka den nya ledningsfunktionen som skulle tillsättas. Istället fick alltså en annan person jobbet, en chef som samtliga poliser i insatsstyrkan uttryckligen sagt att de inte ville ha. Efter rekryteringen sökte samtliga sexton poliser i styrkan andra tjänster. Polisledningen förde samtal med insatspoliserna, men försöken att få insatsstyrkan att ändra sig och stanna kvar gick inte så bra. De krävde att den nya chefen skulle bort. Ett krav som polisledningen vägrade att gå med på.

uppsala_poliser

  1. Jonas Eronen, Polisinspektör Uppsala.
  2. Nils-Olof Lovén, Trafikpolis Uppsala.
  3. Pär Halldén, Kanslichef Uppsala.
  4. Magnus Hänström, Knarkpolis Uppsala.

”Frimurare tillsatte frimurare som chefer”

En källa med ansvar och insyn i Uppsala-polisens verksamhet är mycket tveksam till om man kan kombinera ett medlemskap i frimurarna med att vara polis.
– Utifrån de överskickade stadgarna blir svaret ett otvivelaktigt NEJ. Som polis är du skyldig att anmäla brott, oavsett vem som begår det. Då kan man inte edsvärjas fri från en specifik grupp, menar källan, som vill vara anonym.
Han menar att frimurarmedlemskapet kan ha påverkat vid åtminstone två chefstillsättningar inom Uppsala polismyndighet.
– Tillsättningen av de två chefstillsättningarna var mycket kontroversiella, och har omgärdats av många frågetecken. De båda cheferna är båda frimurare och tillsattes av en högre chef som också är frimurare.
– De båda saknade enligt de flesta formell kompetens för de aktuella tjänsterna. Tillsättningen genomfördes trots att facket gick emot tillsättningen, vilket är ovanligt. Tillsättningarna medförde att 100 procent av den ena och mellan 50 och 90 procent av den andra avdelningens medarbetare begärde omplacering med anledning av beslutet

Källa:Inblick/Ruben Agnarsson, Sverige Radio Uppland.

Har du mer information om dessa frimurare eller annat som kan vara intressant för våra läsare.

 civilkurage@protonmail.com

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close